Aktif okul; öğrencilerin kendilerine dayatıldığı için değil, istedikleri için çaba göstermelerini, kendilerinin dışında hazırlanmış bilgiyi kabul etmek yerine akıl kullanarak özgün çalışmalar yapmalarını gerektirdiğine göre, zeka yasalarının tümüne saygı duyulmasını zorunlu kılar.

– Jean Piaget

Sayın Veli,

Yeni bir eğitim yılına başlarken, yine geleceğe umut, sevgi, heyecan ve mutlulukla bakıyoruz. Çünkü her yeni eğitim dönemi bizlere yeni öğrenciler yetiştirmenin, onları ilk eğitim kurumları olan OKYANUS OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARIN ’da; yüzeysellikten uzak, doğallığı ilke edinen, “çalışmayı-araştırmayı-öğrenmeyi” öğrenen, sorgulayan, neden-sonuç ilişkileri kurabilen kendine ve çevreye güvenli bağımsız ve özgür düşünebilen, sevgi dolu öğrenciler olarak mezun etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Eklektik okul öncesi eğitim programımızı uygulayarak sürdürmekte olduğumuz eğitim sistemimizdeki hedeflerimiz;

• Öğrenciye eğitim yetisi kazandırmak,
  • Karar verme ve sorumluluk alıp-yerine getirme becerilerini geliştirmek,
  • Yeteneklerini keşfedip yönlendirmek,
  • Ana dilini geliştirirken bir yabancı dil öğrenmenin ilk basamağına adım atmak,
  • Ana dilin ve diğer dillerin önemini kavratmak,
  • Zihinsel, sosyal, duygusal ve bedensel gelişiminin sağlamak ve hızlandırmak,
  • Teknolojik gelişmelerin günlük yaşamda uygulanmasını öğretmek,
  • Vatan, aile ve insan sevgisi ile ilgili duygular uyandırıp, bu manevi değerlere bağlılıkları sağlayarak, sosyal ve kültürel değerleri benimsetmektir.

Hedeflerimize ulaşma çabalarını yürüten öğretmen kadromuzun dinamik, mesleğini, insanları ve özellikle çocukları seven, güler yüzlü, sevgi dolu, alanında yetkin ve deneyimli, özgüvenli kişilerden oluşmasına özen gösterilmiştir. Öğretmenlerimiz periyodik olarak hizmet içi eğitimlerden geçmekte ve bilgilerini, deneyimlerini güncelleştirmektedir.

Eğitim dönemimizin ilk ayı olan Eylül Ayı tamamıyla öğrencilerimizin yeni ortamlarına uyum sağlama çalışmalarına ayrılmıştır. Uyum döneminde öğrencilerimizle yoğun olarak birebir iletişim kurmakta ve yeni başladıkları yuva ortamında mutlu olmalarına çalışmaktayız.

Uyum dönemi olarak adlandırdığımız Eylül ayında yeni öğrencilerimizin öz bakım (el yıkama, diş fırçalama, yardımsız yemek yiyebilme, tuvalet eğitimi, kendi başına giyinip soyuna bilme, ayakkabı bağlama, ilikleme, fermuar kullanma vb.) çalışmaları tamamlamakta ve oyun ağırlıklı olarak eğitim aktiviteleri başlamaktadır. Bu dönemde yuvamızın eski öğrencilerinin tatil dönüşü uyum çalışmaları yapılmakta ve yeni öğrencilerimizle kaynaşmaları sağlanmaktadır.

Sevgi dolu bir eğitim yılı dileğiyle…
Figen ORAN
Pedagog-Kurucu