Günlük Rutinler

Okula Geliş

Öğrencilerimiz en erken saat 07.30 okulda olurlar.08.00-09.00 saatleri arasındaki kahvaltının ardından, Okula gelen tüm çocuklar saat 09.30’ a kadar ortak bir sınıfta bulunarak güne başlarlar.Kahvaltı yapması istenen çocukların saat 09.00’a kadar okula gelmeleri gerekir.

Okuldan Ayrılış

Servis kullanan öğrencilerimiz,servislerine okul binalarının önünden öğretmenler ve güvenlik eşliğinde binerler.Kapıdan giden çocuklarımızın Velilerinin girişde beklemeleri ve okul hijyeni açısından giriş bölümünden içeri girmek için ısrarda bulunmamaları rica olunur.

Öğrenci Devamsızlığı

Çocuğunuzun okula gelememesi durumunda,bunun sebebini (tatil,hastalık vb.) ve öngörülebilir süresini okula bildirmek için mutlaka okulumuzu arayınız.Devamsızlık bilgisinin bize ulaşmadığı durumlarda, çocuğunuzun durumunu öğrenmek için bütün olanaklarımız kullanılarak size ulaşılmaya çalışılacaktır.

Çocuğunuzun yakalandığı tüm çocuk hastalıkları ve/veya bulaşıcı hastalıklar,veli tarafından hemen okula bildirilmelidir.Bu konu hem sizin çocuğunuzun hem de okulda bulunan öğrencilerimizin sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Okul Servis Araçları

• Bütün servis araçlarında yetkin bir sürücü ve bir servis öğretmeni bulunur.Sürücüler cep telefonu ile donatılmışlardır.Servislerimizde servis öğretmeni ve emniyet kemerleri mevcuttur.
  • Her öğrenci,belirlenen saatte,servise binebilmek için hazır olmalıdır.Diğer çocukların alınmasını geciktireceği için servisler 5 dakikadan fazla bekletilmemelidir.
  • Eğer çocuğunuz o gün okuldan siz veya başkası tarafından alınacaksa ve servis aracını kullanma yacaksa/değiştirecekse lütfen okulumuzu ve servislerimizi önceden bilgilendiriniz.
  • Servis sürücüsünün ve hostesin çocuk ve aile ile iletişimi okul idaresinin sorumluluğundadır.
  • Servis ücretleri yılda iki kez ve yakıt artışına bağlı olarak değişmektedir.Servis ücreti okul ücretinden ayrıdır.

Servis Telefon Numaralarımız
Ramis Doğangüneş : 0532 287 19 82 (Göztepe)
Özkan Acar : 0543 279 26 36 (Koşuyolu)

Okul Kıyafetleri

• Okulumuzda kıyafet zorunluluğu yoktur.Çocukların okula uygun ve rahat edebilecekleri kıyafet-lerle gelmeleri onlara hareket serbestliği tanıması açısından önemlidir.Özellikle dans,ritmik jimnastik ve bale dersinin yapıldığı günlerde bu konuya özen gösterilmelidir.Çocukların rahat kıyafet ve ayakkabılarla okula gelmeleri onların üzerlerini değiştirme konusunda sorumluluk almalarını kolaylaştıracaktır.
  • Okul için gönderilen yedek giysilerin (bir alt,bir üst giysisi,ikişer adet atlet/fanila ve külot, iki çift çorap) içine ad ve soyad işlenmelidir.Bu şekilde işlenmemiş giysilerin kaybolma sorumluluğu öğrenciye ve velisine aittir.Kıyafetleri isim yazılmış bir çanta içinde teslim etmeniz uygundur.

Anaokulundaki Sınırlamalar

• Tütün ve tütün ürünleri okul alanının herhangi bir yerinde ve okul içerisinde kullanılamaz.
  • Elektronik oyuncaklar,eğitimsel işlevi olmayan bilgisayar oyunları ve hareketli figür oyuncakları (Actionman,spiderman,oyuncak silah vb.) okula alınmazlar.
  • Okul Müdürü ve Sınıf Öğretmeninin onayı olmaksızın okula hayvan getirilemez.İzin için aşı ve sağlık belgeleri ile ilgili bilgi verilmelidir.
  • Okula katkı maddesi içeren yiyecekler kabul edilmez.

Okul Ziyaretleri

Özel Okyanus Okul Öncesi Eğitim Kurumları olarak kapımız veli ve misafirlerimize her zaman açık tır.Güvenlik nedeni ile velilerin ve velilerce görevlendirilen ( isimleri idareye bildirilen) kişilerin öğren cileri okuldan almak için ya da başka bir amaçla okulu ziyaretleri sırasında kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.Ayrıca sene içinde çocukları velilerimiz dışında düzenli olarak alacak kişi veya kişilerin kimlik bilgilerinin okul idaresine bildirilmesi önemlidir.

Kayıp Eşya Kutuları

Bulunan eşyalar anaokulunda,ana girişte bulunan ve üzerinde “Kayıp Eşya” yazılı olan bir kutuda tutulmaktadır.Değerli eşyalar sahibi belirlenene kadar mümkün olan süre boyunca saklanacaktır.

Doğum Günü Kutlamaları

Doğum günü kutlamaları,çocukların doğum günü neşelerini sınıf arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayan toplumsal bir etkinliktir.Bu amaçla kutlamalara aileler katılamamaktadır.Doğum günü yapacağınız tarihten en az 1 hafta önce okul idaresi ile iletişime geçmeniz oluşacak karışıkları önlemek için önemlidir.