Güvenli Öğrenme Değerler ve Beklentiler

Güvenli Öğrenme, Değerler ve Beklentiler

Özel Okyanus Okul Öncesi Eğitim Kurumları, öğrencilerinden güvenli bir öğrenme ortamını bozmayacak şekilde davranmaları ve ortamın oluşturulmasında öğretmenlerine yardımcı olmaları beklenir. Öğrenme amacımıza ulaşmak için bize yol gösterecek bir dizi temel değer vardır.

• Saygı
  • Sevgi
  • Sorumluluk
  • Adalet

Anaokulunda çocuklar ile her eğitim yılı başlarken, huzurlu ve güvenli sınıf ve okul ortamının birlikte nasıl sağlanacağı ile ilgili çalışmalar yapılıp,sosyal kurallar oluşturulur. Çocukların bu kurallara uyması desteklenir ve beklenir. Okul-aile arasında bir tutum birliği sağlamak adına ailelerimizin de bu kuralları bilmesi önem taşımaktadır.
Bu temel kurallardan bazıları:

• Birisi konuşurken dinleriz.
  • Okulda yürürüz.
  • Oyuncakları ve materyalleri paylaşırız.
  • Birbirimize iyi davranırız.

Velilerimizden bu kuralları evde de desteklemelerini rica ederiz.Eğitim programımız dâhilinde, yeni dün ya koşullarına kolaylıkla adapte olabilecek bireyler yetiştirmek için öğrencilerimize aşağıdaki özellik ve becerileri kazandırmak adına çalışmalar yapmaktayız.

• Araştıran – Sorgulayan
  • Düşünen