Velilerimize Önemli Notlar

2017-2018 Eğitim Yılı çalışmalarına ait bilgileri kapsayan bu kitapçığımızı sene boyunca saklamanızı ve
dikkatle incelemenizi önemle rica ederiz.

• Öğrencilerimizin oryantasyon çalışmaları Eylül ayı boyunca devam etmiş ve 02 EKİM itibariyle adaptasyon süreçleri tamamlanmıştır.
  • 02 Ekim Pazartesi günü itibari ile İngilizce Dil ağırlıklı olan yeni eğitim dönemimiz başlamıştır. Türkçe, İngilizce ve Almanca olan akademik çalışmalarımıza ek olarak Müzik,Kindermüzik,Cimnastik-Basketbol-Dans,Yoga (KIDS UP) derslerimiz de Ekim ayında başlamıştır.
  • Öğrencilerimizin yeni eğitim dönemindeki Türkçe , İngilizce ve Almanca eğitim programlarını sizlere aktarmak, Sınıf öğretmenimiz ve sınıfınızda bulunan diğer velilerle tanıştırmak amacıyla Eylül ayı içerisinde tanışma toplantılarımız düzenlenmiştir.(Bkz:Veli Toplantı ve Seminer Günleri)
  • Bilgilendirme dosyamızda sizlere iletilen programımız;günlük uygulamalarımızda yer alan ancak bu
    dosyada detaylandırılmamış genel programımızdır ve konular sizlere genel hatlarıyla verilmiştir.
  • Programımız ÖĞRENCİ MERKEZLİdir. Bu nedenle de öğretmenlerimiz öğrenme sürecinde çocukların bir
    şeyleri yapmalarına,planlamalarına,düzenlemelerine,sorgulamalarına, araştırmalarına, tartışmalarına
    ve üretmelerine mümkün olduğu kadar çok olanak tanımaktadır. Çocuklara hazır ortamlar sunmak,
    onları sürekli yönlendirmek programımızın anlayışı ile çelişmektedir. Sınıflarımız çocuklarımız ve öğretmenlerine boş bir şekilde teslim edilmiş olup, her sınıf kendi organizasyonunu kendisi yapacaktır.
  • Eğitim sürecimizde zaman zaman AİLE KATILIMLARI na gereksinim duyduğumuz için, sizlerin de katılımlarınızı bekliyoruz.
  • OYUN GRUBU (2015 doğumlu öğrencilerimiz) programımız YILLIK programımızdan farklı olup,TENDER PLAY TİME-OYUN GRUBU PROGRAMI adı altında verilmiştir.
  • Haftanın belirli günlerinde öğrencilerimize sorumluluk alma davranışının kazandırılması amacıyla belirli
    Proje çalışmalarımız (AYIN PROJE TEMASI) olmaktadır. Bu projeler yıllık planda sizlere iletilmiş olup, öğrencimizin ilgisine göre sizinle birlikte yaparak okula getireceği ödevlerdir. Projelerde zorunluluk bulunmayıp, isteklilik durumu önem kazanmaktadır. Evde yapılacak projeler dışında her Perşembe günü, öğrencilerimizin öğretmenleriyle birlikte yapacakları projeler için ayrılmıştır.

HAFTANIN GÜNLERİ aşağıdaki şekilde bölünmüştür:

Pazartesi :KİTAP GÜNÜ (İsteyen öğrencilerimiz evdeki kitaplarından getirerek arkadaşları ile paylaşır ve öğretmenlerimiz bu kitapları ve içeriklerini tüm sınıfa tanıtır.

Perşembe :PROJE GÜNÜ (Sınıf içi projeler ve gönüllü projeler günüdür)

Cuma :OYUNCAK GÜNÜ (Her öğrenci evinden 1 adet-çok parçalı ve taşınmayacak kadar büyük olmayan oyuncak getirir ve öğretmenin seçeceği bir saatte arkadaşlarıyla paylaşarak oyun kurar. Amaç;paylaşma davranışının kazandırılmasıdır.

• Eğitim süreçlerimizle ilgili güncel bilgi ve aktiviteleri kurumsal web sitemizden
    (www.okyanusgoztepe. k12.tr) ve facebook sayfalarımıza (Okyanus Goztepe-Okyanus Okul Öncesi Eğitim Kurumları)üye olarak takip edebilirsiniz. Mail Adresimiz goztepe@okyanus.k12.tr
  • Eğitim sistemimizde tam zamanlı olarak uygulanan İNGİLİZCE derslerine ek olarak Ekim ayı itibari ile ALMANCA,SANAT ATÖLYESİ,MÜZİK,KINDERMUSIK,KIDS UP VE DRAMA DERSLERİ başlayacaktır.

İngilizce………….Her gün
Almanca…………Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma
Müzik……………..Perşembe
Kindermüzik…..Pazartesi
KIDS UP…………..Salı

NOT: Sanat Atölyesi ve Drama atölyesi çalışmalarımız sınıf öğretmenlerimiz tarafından ve her gün yapılmaktadır.
SEVGİ ve EĞİTİM DOLU BİR YIL DİLEĞİMİZLE….