Velilerimize Önemli Notlar

Öğrencilerimizin oryantasyon çalışmaları Eylül ayı boyunca devam etmiş ve 01 EKİM itibariyle adaptasyon süreçleri tamamlanmıştır.

İngilizce Dersimiz 21.Eylül. Tarihinde Elif Buse Genç ile başlamış olup, 02.Ekim Cuma günü  de aramıza katılacak Native Öğretmenimiz Destiny Özbay (1995 Nevada Las Vegas Doğumludur. Native İngilizce Öğretmeni olarak çalışmaktadır) ile de derslerimiz saatleri artarak devam edecektir. İngilizce derslerimizin saat dağılımı yaş gruplarına göre farklılık göstermektedir.

Diğer branş derslerimizin başlama süreci, pandemi nedeniyle kademeli olacaktır. Ekim ayında süreci izleyip, öğretmen sayımızı (okulda yoğunluk olmaması açısından) buna göre planlayacağız.

• Programımız ÖĞRENCİ MERKEZLİdir. Bu nedenle de öğretmenlerimiz öğrenme sürecinde çocukların bir şeyleri yapmalarına, planlamalarına, düzenlemelerine, sorgulamalarına, araştırmalarına,   tartışmalarına ve üretmelerine mümkün olduğu kadar çok olanak tanımaktadır. Çocuklara hazır ortamlar sunmak, onları  sürekli  yönlendirmek  programımızın  anlayışı  ile  çelişmektedir. Sınıflarımız çocuklarımız ve öğretmenlerine boş bir şekilde teslim edilmiş olup, her sınıf kendi organizasyonunu kendisi yapmıştır. Ortak malzemeler(lego vb) her kullanım sonrası dezenfekte edilmektedir.
  • Eğitim sürecimizde proje ödevlerimizde AİLE KATILIMLARI na gereksinim duyduğumuz için, sizlerin de katılımlarınızı bekliyoruz. Haftanın belirli günlerinde öğrencilerimize  sorumluluk  alma  davranışının  kazandırılması amacıyla belirli Proje çalışmalarımız olmaktadır. Bu projeler  aylık  planda sizlere iletilmiş olup, öğrencimizin  ilgisine  göre sizinle birlikte yaparak ve  okula mail ile ileteceğiniz  ödevlerdir. Projelerde zorunluluk bulunmayıp, öğrencimizin isteklilik durumu önem kazanmaktadır.
  • Öğrencilerimizin okula geliş ve okuldan gidişlerinde sizlere ilettiğimiz pandemi planımıza uymanız, özellikle alış ve bırakış saatlerine özen göstermeniz (sabah 8.30 / öğlen 12.00-13.30 / akşam 17.30) ve dış giysilerini mutlaka giydirmeniz sürecin sorunsuz yürütülmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Gün içerisinde okulda yapılan sosyal mesafe, maske ve hijyen uygulamaları titizlikle sürdürülmektedir. Kış döneminde de bahçemizi sıklıkla kullanma konusunda  kararlıyız. Sınıflarımızda hava temizleme cihazlarının yanı sıra yarım saaatte bir havalandırma işlemi yapılacak ve bu esnada o sınıf öğrencileri bahçe ya da farklı bir mekanda aktivitelerine devam edeceklerdir.